واردات کوکوپیت از کشور هند در سال 2022

واردات کوکوپیت از کشور هند در سال 2022

کوکوپیت (Coco Peat) از الیاف میوه نارگیل به دست می آید. نارگیل های قهوه ای دارای الیافی بر روی پوست میوه می باشد. در کشورهایی که تولید کننده نارگیل هستند مانند هند یا سریلانکا این الیاف را با دستگاه های ویژه خورد کرده و آنها را فشرده می کنند. خاک کوکوپیت به عنوان بستر کشت سیستم هیدروپونیک برای کاشت گوجه فرنگی، خیار، فلفل دلمه‌ای و پرورش گل‌های شاخه بریده و گیاهان آپارتمانی مناسب است. همچنین بهترین بستر رویش بذر، قلمه، انواع پیاز و نشاء است.

کوکوپیت به صورت قالب‌های فشرده در مراکز فروش تجهیزات کشاورزی و گل و گیاه به فروش می‌رسد. کوکوپیت فشرده بعد از قرار گرفتن در آب و جذب رطوبت، می‌تواند به کوکوپیت مرطوب تبدیل شود که بسته به سایز گلدان و نوع گیاه، می‌توان آن را به تنهایی یا مخلوط با دیگر بستر‌های کاشت استفاده کرد.

امروزه از کوکوپیت در کشت هیدروپونیک بسیار استفاده می‌شود. در قرن نوزدهم برای اولین بار از آن برای باغبانی استفاده شد. ولی چون عمر کوتاهی دارد دیگر از آن استفاده نشد تا در قرن بیستم از آن به عنوان خاک گیاهان آپارتمانی استفاده شد.

واردات کوکوپیت

مزایای واردات کوکوپیت

کوکوپیت جزو بستر‌های کاشت آلی طبقه بندی می‌شود و یکی از بهترین بستر‌های کاشت برای گیاهان است. مزایای استفاده از این بستر کاشت عبارتند از:

۱. صرفه جویی در مصرف آب: پتانسیل کوکوپیت برای نگهداری آب، نسبت به دیگر انواع بستر کاشت، بسیار زیاد است و از این رو هم در مصرف آب صرفه جویی و هم به رشد بهینه گیاه کمک می‌کند. این ماده شبیه اسفنج عمل کرده و آب را تا ۲۰ برابر وزن خود در خاک نگه می دارد، در نتیجه رطوبت خاک بالا رفته، باعث صرفه جویی قابل توجه در مصرف آب در بخش کشاورزی می‌شود.

۲. تهویه مناسب: خاک کوکوپیت که از مخلوط خاک معمولی با کوکوپیت به دست می‌آید از قدرت تهویه بسیار خوبی برخوردار است. الیاف نارگیل حتی زمانی که از آب اشباع شده باشد تخلخل هوایی بسیار خوبی دارند و در نتیجه ترکیب این ماده با خاک از تراکم و فشردگی خاک پیشگیری کرده و ضمن اصلاح خاک از سفت شدن و فشردگی آن جلوگیری می‌کند.

۳. عاری از بیماری‌های خاکزی و آفات: یکی از مهمترین مزایای کوکوپیت، عاری بودن آن از انواع بذر علف هرز، آفت و بیماری است. الیاف نارگیل به دلیل اینکه در بالای درخت و بالاتر از سطح زمین رشد می‌کنند از بسیاری از آلودگی‌های با منشا خاک عاری هستند.

۴. ماندگاری بالا: کوکو پیت نسبت به دیگر انواع بستر کاشت ماندگاری بیشتری دارد و حداقل برای چهار سال و حداکثر تا ۱۰ سال می‌توان از آن به عنوان بستر کاشت استفاده کرد.

۵. PH مناسب برای رشد گیاه: محدوده PH خاک کوکوپیت خنثی تا کمی اسیدی (۶/۵ تا ۵/۶) است که محدوده مناسب برای بیشتر گیاهان محسوب می‌شود. در این محدوده از PH عناصر غذایی به راحتی در اختیار ریشه گیاه قرار خواهند گرفت.

۶. کاهش زمان جوانه زنی و رشد سریع ریشه: کیفیت ذاتی الیاف نارگیل و تهویه مناسب این بستر باعث شده تا استفاده از خاک کوکو پیت برای جوانه زدن بذر‌ها و کاشت قلمه به عنوان بهترین بستر کاشت، شناخته شود. تجربه نشان داده است، کوکو پیت سرعت جوانه‌زنی بذر‌ها و ریشه‌دار شدن قلمه‌ها را افزایش می‌دهد

۷. کمک به حفظ محیط زیست: کوکوپیت ماده‌ای کاملا آلی است. و هیچ گونه تأثیر نامطلوبی بر محیط زیست ندارد و بعد از تجزیه شدن به طبیعت برمی‌گردد.

مزایای واردات کوکوپیت

کوکوپیت معایب محدودی دارد از جمله:

۱. کمبود مواد غذایی: یکی از مهمترین معایب کوکوپیت کمبود عناصر غذایی موجود در آن است. بنابراین در صورت استفاده از این بستر به تنهایی لازم است تا از محلو‌های غذایی و کود مایع برای تغذیه گیاهان استفاده کرد. همچنین توانایی دوباره خیس شدن و خصوصیت زهکشی سریع کوکوپیت باعث کاهش و هدرفت عناصر غذایی از طریق آبشویی می‌شود.

۲. قیمت بالا: کوکو پیت ماده گران قیمتی است که در کشور ما بیشتر واردات آن وجود دارد. و از این رو هزینه اولیه زیادی را برای گلخانه‌داران به همراه خواهد داشت.

مبدا واردات کوکوپیتمبدا واردات کوکوپیت

در حال حاضر دو کشور تولید کننده کوکوپیت در سطح جهان هستند. کشور هند به علت داشتن درختان نارگیل بسیار زیاد، تولید کننده عمده کوکوپیت است.کوکو پیت‌های این کشور دارای مرغوبیت بالاتری نسبت به کوکوپیت های هند است و ویژگی‌هایی نظیر شوری پایین‌تر، سرعت حجمگیری و بازشدن بالاتری دارد.

واردات کوکوپیت به ایران

برای ثبت سفارش و ورود تمامی مواد کودی و کودها و ترخیص کالا از گمرک، دارا بودن گواهی ثبت از موسسه تحقیقات خاک و آب وزارت جهاد کشاورزی الزامی است. همچنین برای اخذ مجوزهای واردات این محصول باید نمونه‌‍ای از آن در اختیار آزمایشگاه‌های مربوطه قرار گیرد تا عاری بودن کوکوپیت از هرگونه سم و مواد مضر اثبات شود.

نقش هرمس در واردات کوکوپیت

شرکت توسعه و رشد تجارت هرمس به درخواست متقاضیان این محصول را از شهر چنای واقع در کشور هند تامین و پس از اخذ مجوز از وزارت جهاد کشاورزی به ایران وارد کرده است. صفر تا صد واردات این محصول اعم از اعتبارسنجی، تامین، ترخیص مبدا، حمل، اخذ مجوزها و ترخیص مقصد توسط بازرگانی هرمس صورت گرفته و در مقصد استان البرز به متقاضی تحویل داده شده است. ترخیص این کالا توسط هرمس از گمرکات بندرعباس صورت گرفته است. جهت ثبت سفارش و دریافت اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

      خانهخدمات[EN Version]تماس